Kiril_Nikolov_DizelaКирил Николов-Дизела се завърна от Шотландия, където се проведе надпреварата Salomon Ring of Steall Skyrace. Бягането бе част от Световната купа. Разстоянието е с дължина 28 км и денивелация 2500 м.

Възпитаникът на сливенската школа  финишира пети в конкуренцията на повече от 600 бегачи. Дизела завърши с време 3 часа 29 минути и 40 секунди. Победител е норвежецът Кристиян Аргенмунд, който пробяга дистанцията за 3 часа 25 минути и 50 секунди.

“Състезанието бе много тежко, конкуренцията висока, а времето беше допълнително изпитание за участниците. Въпреки това, Ring of Steаll е вече един от любимите ми стартове и догодина задължително ще участвам отново”, сподели Николов след състезанието.

До края на сезона остава още едно състезание – Limone Skyrace, което ще е решаващото за крайното класиране на Световните серии по Скайрънинг. Стартът му е на 14 октомври в Лимоне (Италия).

Към момента Дизела заема шеста позиция в генералното класиране. Представянето му на Limone Skyrace ще отреди и мястото му сред елита на планинското бягане за сезона.