Sp_tanci55_Sl_15Престижни спортни прояви са включени в Програмата на Община Сливен за отбелязване празника на града – Димитровден.

На 14 октомври /събота/ от 10.30 ч., в зала „Васил Левски“ ще се проведат последователно Държавно първенство по спортни танци Купа „България“, Купа „Сливен 2017“ и турнир „Изгряващи звезди“. Организатор на трите надпревари е Клуб по спортни танци „Сливен“.

На 21 октомври /събота/ от 09.00 ч., отново в спортната зала „Васил Левски“ ще се състои 13-я  Международен турнир по борба за кадети „Стоте войводи“. Домакин на проявата е Армейски спортен клуб по борба – Сливен.

  • Borba_100_Sl_zala

Програмата на Община Сливен за отбелязване празника на града – Димитровден ще бъде одобрена и гласувана от местния парламент на 28 септември, когато ще се проведе редовното заседание на ОбС Сливен.
В предварителния дневен ред на сесията са включени 36 предложения. Ще се гласува предложение на комисията по символика за удостояване със званието „Почетен гражданин на Сливен” оперният певец Камен Чанев, тазгодишният носител на наградата „Добри Чинтулов” актьорът Ивайло Христов и на проф. Красимир Иванов, ректор на Медицинския университет във Варна. Ще се разгледа рутинна промяна в Наредбата за базисните пазарни цени на общински жилища и базисните наемни цени на нежилищни недвижими имоти на община Сливен.
В дневния ред на сесията има включени 9 предложения, свързани с откриване на процедура за концесия за езерата край село Мечкарево.

  • Mitev_Dean_Kiril_17

През месец октомври ще се състоят  две сесии на ОбС Сливен – редовна на 17 октомври и тържествена сесия по повод празника на Сливен – на 25 октомври, обяви днес председателят на Общинския съвет Димитър Митев.