basket_Stiliyn_zalaДа бъде отпусната финансова помощ от Община Сливен за лечението на 12-годишния перспективен баскетболист Стилиян Колев ще гласуват общинските съветници на редовното си заседание на 28 септември. Предложението не е включено в предварителния дневен ред на сесията, но ще бъде внесено от Комисията по здравеопазване, съобщи председателят на ОбС Сливен Димитър Митев.

Стилиян Колев е състезател от БК "Сливен Баскет". Той  е един от най - перспективните играчи на клуба. Избран е в идеалната петица на Държавното първенство по баскетбол във Варна 2017.

 

В началото на месец август е направена операция на дясна подбедрица на момчето, като е отстранено туморно образувание. След  хистология е поставена диагноза -  синовиален сарком, рядко онкологично заболяване. Лечението, което предлагат в болница в Истанбул, е със заявка напълно излекуване на детето. Терапиите ще продължат между 6-8 месеца, като стойността на всяка терапия е 7500€.

Приятели и близки се обръщат с молба към всеки, който може да помогне на семейството.

Дарителска сметка на името на детето е:

Iban:BG62STSA93000024715835
Bic: STSABGSF
Титуляр: Стилиян Николаев Колев

В помощ на Стилиян вече се проведе благотворителна баскетболна среща между отборите на БК "Сливен Баскет" и БК "Тони 7". За събиране на средства за лечението на детето са поставени кутии в различни обекти. Ще се проведат и други благотворителни инициативи и  турнири по баскетбол.