Zala_Stanka_Zlateva_3Откриват спортното съоръжение на 26 октомври-Димитровден

Близо 20 момичета и момчета вече водят подготовката си в новата спортна зала по борба на Станка Златева в Сливен.
Златното момиче на българския спорт избра именно под Сините камъни да продължи дейността си след приключване на активната състезателна кариера.

 

  • Zala_Stanka_Zlateva_1

Новата спортна зала на многократната европейска, световна шампионка и олимпийска медалистка официално ще бъде открита на празника на Сливен – Димитровден, но вече отвори врати за тренировъчна дейност. Разполага с два тепиха, зона за изчакващи спортисти, треньорска ложа, съблекални, складови помещения, офиси и санитарни възли.

Съоръжението ще се използва основно за подготовка, но могат да се организират състезания, семинари и спортни срещи.

 

  • Zala_Stanka_Zlateva_2

В близките дни предстои приключване на строителната дейност около залата, където по инициатива на Станка Златева и със съдействието на Община Сливен се изгражда писта за бягане. Трасето следва част от познатата преди години Балканска писта. Маршрутът се очертава, насипва се със сгур и се валира. Дължината на обиколката е около 600 метра. При добри атмосферни условия, откритата  писта  ще се използва от няколко вида спорт, които имат бази в съседство.

Новото съоръжение ще бъде открито от министъра на младежта и спорта Красен Кралев. Именно спортното министерство отпусна 631 хиляди лева за изграждането на първия етап на залата по проект на СК „Станка Златева”.