SK_IZK_MOM_10_15250 са заявените до този момент участници в “скоростно изкачване” на Хамам баир по стълбите водещи към върха. Спортната проява е под надслов “Напред и нагоре” и ще се проведе на 7 октомври.
В състезанието могат да се включат ученици от 5 до 11 клас от учебните заведения в Сливенска община. На този етап заявки са подадени от 3-то, 4-то, 5-то, 7-мо, 10-то, 11-то, 12-то училище и от ПХГ, ПГСЗЕ, ППМГ, ПГЕЕ, ПГИ, ПГХТ, ОУ-с.Бяла.
Домакини за шеста поредна година са Ротари клуб – Сливен и Община - Сливен.

 

  • SK_IZK_1016_Rotari_ob

Стартът на изкачването ще бъде от 9.30 часа пред параклиса “Свети цар Борис-Михаил – Покръстител”, а финалът пред паметника на Хамам баир.

Сайтът „Сливен спорт” е  медиен  партньор на своеобразна спортна проява, която ще събере на едно място ученици от в шест групи от три възрасти - момичета и момчета 5-7 клас , 8-9 клас, юноши и девойки 10-11 клас.
В състезанието не участват ученици от Спортно училище „Димитър Рохов“.
Според регламента на състезанието, максималният брой участници от едно училище трябва да бъде 10 от всяка възрастова група. Ще бъдат наградени първите трима участника от шестте групи.

Всяко училище, изпратило участници за повече от три старта, получава награда - топка. Училището с най-много призови места от 1-во до 6-то в различните стартове получава Купа за отборен победител.
Учителите, отговарящи за отборите и участниците, ще получат рекламни сувенири, а за всички ще има безплатни напитки.

След приключване на състезанието ще бъде проведена томбола за участващите в състезанието ученици. Печелившите ще получат награди.

След последния старт за състезанието  Ротари клуб Сливен кани всички зрители да преминат по маршрута, за да присъстват на официалното връчване  на наградите.