SK_IZK_1START_10_15Още един отбор подаде заявка в отложеното скоростно изкачване” на Хамам баир по стълбите водещи към върха. Спортната проява под надслов “Напред и нагоретрябваше да се проведе на 7 октомври, но дъждовното време принуди организаторите да забавят надпреварата със седмица и тя ще стартира на 14 октомври (събота).

Отложеното състезание провокира учениците от Професионалната гимназия по механотехника, които подадоха заявка за участие. Над 250 са вече учениците, които ще се изправят пред нетрадиционното състезание. Заявки са подадени от 3-то, 4-то, 5-то, 7-мо, 10-то, 11-то, 12-то училище и от ПХГ, ПГСЗЕ, ППМГ, ПГЕЕ, ПГИ, ПГХТ, ОУ-с.Бяла и от ПГМ.

В изкачването могат да се включат ученици от 5 до 11 клас от учебните заведения в Сливенска община.
Домакини за шеста поредна година са Ротари клуб – Сливен и Община - Сливен.

Стартът на изкачването ще бъде от 9.30 часа пред параклиса “Свети цар Борис-Михаил – Покръстител”, а финалът пред паметника на Хамам баир.

Сайтът „Сливен спорт” е  медиен  партньор на своеобразна спортна проява, която ще събере на едно място ученици от в шест групи от три възрасти - момичета и момчета 5-7 клас , 8-9 клас, юноши и девойки 10-11 клас.

В състезанието не участват ученици от Спортно училище „Димитър Рохов“.

Според регламента на състезанието, максималният брой участници от едно училище трябва да бъде 10 от всяка възрастова група. Ще бъдат наградени първите трима участника от шестте групи.

Всяко училище, изпратило участници за повече от три старта, получава награда - топка. Училището с най-много призови места от 1-во до 6-то в различните стартове получава Купа за отборен победител.

Учителите, отговарящи за отборите и участниците, ще получат рекламни сувенири, а за всички ще има безплатни напитки.

След приключване на състезанието ще бъде проведена томбола за участващите в състезанието ученици. Печелившите ще получат награди.
След последния старт за състезанието  Ротари клуб Сливен кани всички зрители да преминат по маршрута, за да присъстват на официалното връчване  на наградите.