Sp_tanci_Sl_17_gВ спортна  зала „Васил Левски“ в днешния ден се провеждат  последователно Държавно първенство по спортни танци Купа „България“, Купа „Сливен 2017“ и турнир „Изгряващи звезди“. Организатор на трите надпревари е Клуб по спортни танци „Сливен“. Проявите са част от програмата на Община Сливен за отбелязване празника на града – Димитровден.

На 21 октомври /събота/ от 09.00 ч., отново в спортната зала „Васил Левски“ ще се състои 13-ят  Международен турнир по борба за кадети „Стоте войводи“. Домакин на проявата е Армейски спортен клуб по борба – Сливен.

В този ден градът ни ще бъде домакин и на второто издание на планинския маратон "Хайдушки пътеки". Маршрутът, който преминава през 14 исторически крепости и знакови туристически обекти за Сливен, е разделен на три  финала. 
Стартът е общ и ще бъде даден на 21 октомври в 8.00 часа пред вековния Стар бряст в центъра на Сливен.

На 26 октомври ще се проведе открит турнир по лека атлетика за най-малките състезатели на Сливен – момичета и момчета от 1 до 6 клас. Надпреварата ще се бъде в покритата лекоатлетическа писта от 10 часа.

На 28 октомври предстоят още спортни танци, като този път проявите се организират от  КСТ „Туида”. Ще се проведат традиционните  Купа “България” и Открит турнир за Купа “Сливен – Туида 2017”.