Kubrat_Djo_17Кубрат Пулев не само ще загуби сериозна сума от проваления мач с Антъни Джошуа заради контузията, а и понася още един тежък удар. Боксовият мениджър Еди Хърн обяви, че Кобрата автоматично ще загуби и мястото си на задължителен претендент за световната титла.

"С този огромен залог и възрастта на Пулев, той вероятно трябваше да тренира по-леко и да не участва в спаринги преди мача с Джошуа", коментира boxingnews24.com.  
"Загуби задължителната си позиция на претендент. Загуби невероятен шанс да получи много пари. В следващ мач ще вземе 7-8 пъти от това, което сега можеше да прибере", каза Еди Хърн.   Кубрат Пулев се бори три години за шанса да бъде претендент за световната титла от страна на IBF. "Сега IBF ще направи нов ранкинг, може би ще дадат един последен шанс на Пулев, финална елиминация. Все пак е задължителна защита", допълни Хърн.  

Както вече стана ясно Кобрата получи тежка контузия и няма да може да се бие срещу Антъни Джошуа на 28-и октомври в Кардиф. За съперник на британеца бе определен Карлос Такам.

Преглед с ехограф в клиника в Берлин установи, че Кобрата е с частично разкъсване на гръдния мускул, който води към мишницата на дясната му ръка. Състояние, което отнема месец за възстановяване. Травмата Пулев е получил при спаринг още преди десет дни, на 6-ти октомври по време на лагера си в олимпийския център в германската столица. По негово желание обаче контузията е била пазена в тайна. Надеждата на Пулев, както и на щаба му в Германия била, че той ще успее да се оправи. От тогава натоварванията му са сведени до минимум.

Това е първият случай, в който боксов мач при професионалистите се отменя заради травма на Пулев. През 2014 г. Владимир Кличко се оплака от скъсано мускулно влакно на левия бицепс и това наложи преместването на мача за световната титла между двамата от 6 септември за 15 ноември.