Borba_100_Sl_zalaНад 120 състезатели са заявени за участие в 13-то издание на Международния турнир по борба  "Стоте войводи" в Сливен. Проявата ще се проведе утре, 21 октомври, от 9.00 часа в спортна зала „Васил Левски”.

Турнирът е за кадети в свободната борба и е в чест на празника на града – Димитровден. Ще участват представители от 15 клуба в страната, както и гости от Македония и Гърция.

Тази вечер от 17  часа е техническата конференция, като в залата на Спортното училище ще се съберат ръководителите на участващите клубове. Час по-късно е кантара за отделните категории.

Домакините от АСК Сливен ще се представят с 13 състезатели, между които Радостин Боев, Атанас Иванов, Халит Гюлгиев и др. Поради контузия надпреварата ще пропусне най-добрият от сливенския тим – Виктор Михов.

По традиция по време на проявата ще бъдат наградени официални лица с принос за развитието на този спорт. Покани са отправени към ръководството на БФ по борба, както и персонално към кмета на Сливен Стефан Радев и към най-титулуваната ни състезателка Станка Златева.

Официалното откриване на турнира е от 10 часа.