Borba_100v_17_otkr_obsРадостин Баев от АСК "Сливен" бе обявен за "Най-техничен състезател” на турнира по борба  "Стоте войводи" в града под Сините камъни. Представителят на домакините спечели и титлата в категория до 63кг в 13-тото издание на международната проява.

С втора позиция в категорията си от сливенските борци се поздрави  Ангел Балтов. Той спечели среброто при 50-килограмовите, където трети се класира съотборникът му Николай Петков.

За актива на АСК "Сливен" допринесоха още - в  кат. 42 кг Халит Гюлбиев и в кат. 46 кг - Атанас Иванов и двамата окичили се с бронзови отличия.

Призът „Най-резултатен състезател” получи - Християн Стефанов, кат. 69 кг, СК Борба "Юнак-Локомотив", Русе

За „Най-добре представил се чуждестранен състезател” от Турция бе определен  Мурат Йегитоглу, кат. 76 кг, а за „Най-добре представил се чуждестранен състезател” от Македония - Besir Alili, кат. 42 кг.

Общо  94 състезатели от 20 клуба в страната, както и отбори от Македония и Турция  участваха в 13-тото издание на турнира по борба  "Стоте войводи" в Сливен. Турнирът бе за кадети в свободната борба и е в чест на празника на града – Димитровден.

  • Borba_100v_17_otkr_kmet

Надпреварата бе открита от кмета на града Стефан Радев. По традиция на церемонията  бяха наградени лица с принос за развитието на този спорт. Плакети получиха кметът  Стефан Радев, най-титулуваната ни състезателка Станка Златева, президентът на клуба домакин Димитър Божериков, както и представители от Турция и Македония.

За първи път в проявата се проведоха преборвания за подготвителните групи в три категории. Домакините се представиха с два клуба – АСК Сливен и СК „Станка Златева”.

Класирането им:

кат. 30 кг:
1 място -  Преслав Пенев от СК "Станка Златева" - Сливен
4 място - Николай Ников от АСК "Сливен" кат.

38 кг:
1 Христо Петров АСК "Сливен" Сливен
2 Борис Банчев "Станка Златева" Сливен

кат. 57 кг:
1 място - Никола Петров  - "Станка Златева"
4 място - Тодор Стоянов - АСК "Сливен"


Още снимки:

  • Borba_100v_17_obs
  • Borba_100v_17_T_Kunev_Kras
  • Borba_100v_17_prebor