Zala_Stanka_Zlateva_1Новата спортна зала на олимпийската медалистка, многократна европейска и световна шампионка Станка Златева официално ще бъде открита утре, 26 октомври, празникът на Сливен – Димитровден.

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев в 16 часа ще пререже лентата на новото съоръжение. Именно спортното министерство отпусна 631 хиляди лева за изграждането на първия етап на залата по проект на СК „Станка Златева”. След решение на ОбС Сливен изтъкнатата спортистка получи безвъзмездно от общината терен за строителство на спортното съоръжение, което се намира южно от спортна зала „Васил Левски”. Теренът в парк „Юнак” е в рамките на 1.250 дка. Залата е едноетажна с височина до 7 м, с възможности за търговска дейност и за паркиране. В първия етап от изграждането й разполага с два тепиха, зона за изчакващи спортисти, треньорска ложа, съблекални, складови помещения, офиси и санитарни възли.

Съоръжението ще се използва основно за подготовка, но могат да се организират състезания, семинари и спортни срещи. Още преди официалното откриване  близо 20 момичета и момчета вече тренират в новата зала по борба.
Около залата вече е обособена писта за бягане. Дължината на обиколката е 400 метра. При добри атмосферни условия, откритата  писта  ще се използва от няколко вида спорт, които имат бази в съседство.

Златното момиче на българския спорт Станка Златева отправя покана към всички желаещи да присъстват на церемонията.