zala_Stanka_Zlateva_lentaВ присъствието на много гости от близо и далеч новопостроената спортна зала на златното момиче на българския спорт Станка Златева бе официално открита тази вечер в Сливен.
Лентата прерязаха министърът на младежта и спорта  Красен Кралев, Десислава Танева – председател на земеделската комисия в парламента и бивш земеделски министър,  кметът Стефан Радев, Валентин Йорданов – олимпийски шампион, седемкратен световен и европейски шампион и почетен президент на БФ по борба и домакинът Станка Златева.

  • zala_Stanka_Zlateva_gosti_ministar

Титулуваната бивша спортистка и настояща треньорка бе поздравена от официалните лица и гостите на проявата. А от своя страна тя връчи благодарствени плакети, изобразяващи България.

„Сливен е един уникален град и се надявам да го представим достойно”, каза олимпийската медалистка в приветствието си.

Валентин Йорданов пожела на Златева много успехи и да продължи да пълни със спортисти залата, която е едно бижу за борбата.

  • zala_Stanka_Zlateva_gosti_privetst

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посочи Станка Златева като пример за силен дух и желязна дисциплина.

„И в новото си поприще да бъде толкова успешна, колкото беше като състезател. Освен всички качества, тя притежава и огромно чувство за справедливост. С голямо сърце е и ще научи възпитаниците си да бъдат личности.
Това е трети спортен обект, който откриваме за седмица. Полагаме усилия за развитието на българския спорт и за изграждането на спортната инфраструктура на страната. Но залата в Сливен е един от обектите, с които най-много се гордеем”, каза още министърът.

  • zala_Stanka_Zlateva_borba_deca1
  • zala_Stanka_Zlateva_borba_Ivo
  • zala_Stanka_Zlateva_borba_dev
  • zala_Stanka_Zlateva_borba_deca2
  • zala_Stanka_Zlateva_borba_deca_Stanka

По време на официалната част преборвания направиха най-малките състезатели от клуба на Станка Златева с връстниците си от АСК Сливен. При толкова гости,  бъдещите шампиони дадоха всичко от себе си, за да покажат, че не случайно за тях е изградено спортно съоръжение, в което да се развиват.

Тържеството продължи с много музика и настроение в унисон с празника на Сливен – Димитровден.

  • zala_Stanka_Zlateva_borba_obst