FB_IMG_1509299020995_1509352610825Клуб по спортни танци " Туида” домакинства на Държавно лично отборно първенство по спортни танци и състезание за "Купа Туида". В надпреварата със съорганизатори  Община Сливен и Българската федерация по спортни танци участваха 441 състезатели, представители на 22 клуба в страната. 
Зам.-кметът Пепа Чиликова откри проявата и поздрави КСТ „Туида“ за 25 годишния юбилей.

В отборната класация КСТ „Туида“, с треньор Йовита Пенчева, се класира на 3-то място в стандартните танци. В надпреварата по клас, представителите на клуба Пламен Колев и Теодора Миндева се класираха на 1-во място в клас 11“Е“.

В клас 13“D“ на 2-ро място се класираха Евгени Шахъмов и Мая Тачева. Те успяха да се преборят и за финала по възраст в групата на ЮСВ – стандартни танци.

В категорията „Изгряващи звезди“ Михаил Бояджиев и Сияна Златева спечелиха 3 златни медала в стандартните и латиноамериканските танци.

Христо Недялков и Христиана Къчева спечелиха 2 златни медала в латиноамерикан-ските танци при 9 и 11 - годишните състезатели.

Българска федерация по спортни танци даде отлична оценка за организацията на проявата, която е част от  държавния спортен календар.