Leka_atlet_zala_otop_dnes_l2При по-висока температура от днес се тренира в залите по лека атлетика и по баскетбол в Сливен.  Изградената отоплителна система на газ вече е в действие. Назначен е служител към общината, който отговаря за дейността и графика за ползване на системата.

В залата по лека атлетика отопление през зимните месеци ще има по два часа преди обед и още толкова следобед, като часовете са съобразени с учащите в Спортното училище, обявиха от общината.

Залата е общинска и външни отбори няма да се допускат. При желание на други клубове от страната да ползват базата за подготовка е необходимо предварително да подадат заявление до общината, за да се уточнят условията.

  • zala_V_Levski_nadpis

По график ще се пуска газовата инсталация и в зала „Васил Левски”, където тренират три баскетболни клуба. През почивните дни в спортното съоръжение се провеждат голяма част от спортните прояви, на които градът е домакин. Залата вече разполага с необходимите удобства и комфорт за спорт и през зимата.

И през настоящия период на договорите на спортните клубове в Сливен, базата ще се ползва безвъзмездно, като общината поема консумативите, като ток, вода и отопление.

Община Сливен е една от малкото в страната, която е стопанин на спортната база и я отдава без заплащане на клубовете, сключили договори и отговарящи на определените изисквания за целта.