djudo_Staven_tr17deca 250 деца от 18 отбора от страната и един  от Македония участваха в Международния турнир по джудо, който СА „Биоком-Ставен” проведе в Сливен . Градът под Сините камъни се включи с три клуба – домакините от СА „Биоком-Ставен”, АСК „Сливен” и СК „Хаджи Димитър”.

В отборното класиране първата позиция извоюваха малките състезатели на „Биоком-Ставен”. Втори се класираха представителите на Хасково, а третата позиция заеха джудистите на СК „Хаджи Димитър”.

Освен купи за отборните победители, медали получиха призьорите в отделните категории.

  • djudo_Staven_tr17medali
  • dj_Staven_otbor_17

Отличието „Най – техничен състезател” бе присъдено на  Бату Алпер, кат. 42кг. от Хасково. За „Най – резултатен джудист” бе определен Кристиян Добрев, кат. 46кг, от  СА „Биоком Ставен”.

 

  • djudo_Staven_tr17deca22

Двубоите се проведоха на две татамита в спортна зала „Васил Левски”. Зам-кметът Стоян Марков и председателят на ОбС Сливен Димитър Митев бяха сред гостите на проявата като поздравиха участниците.
За част от малките спортисти надпреварата бе дебютна. Те с внимание слушаха указанията на треньорите си,  а по-упоритите и подготвените достигнаха до победата.

От ръководството на СА „Биоком-Ставен” обявиха, че  турнирът ще бъде традиционен за най-малките джудисти.

  • djudo_Staven_tr17otkrivane
  • akrobati_staven17

По време на тържествената част за доброто настроение се включиха акробатите от СК „Стефан Данчев”. В обща композицията те успяха да покажат, както индивидуални качества, така и възможностите на отделните видове.