Leka_atlet_zala_otop_dnes_l2След дълго очакване, залата по лека атлетика в Сливен вече е с отопление през зимния сезон. Монтираната система работи. Инфрачервените излъчватели за отопление са разположени  по цялата дължина на пистата и секторите за скокове и тласкане на гюле, по общ обем около 300 метра.

Монтирани са  22 броя излъчватели, които  са свързани с тръбата,  подаваща газ към тях. Изградена е и ел. система и защита от газ със сигнализатори и  вентилатори за извеждане, ако има изтичане и съответно за вкарване в залата на свеж въздух.

Проектът е на Министерството на спорта и след дълго изчакване на фирмата – изпълнител "Овергаз", вече е  факт.

Ръководството на  АСК по лека атлетика – Сливен изрази благодарности към кмета Стефан Радев за съдействие по осигуряване на отоплението в  зала „Дружба”.

След осигурените условия за тренировки, освен от атлетите покритата лекоатлетическа писта е обект за ползване и от други клубове. Графикът е запълнен, а желанията са в изобилие.
Председателят на АСКЛА „Сливен” Стефан Георгиев, от името на състезатели и треньори, изказа благодарност в писмо до местната власт.

„От 1987 г. парното отопление в тренировъчната ни зала не функционира, а алтернативното беше неефективно и скъпо. Изградената и въведената в експлоатация газова отоплителна система промени атмосферата в покритата лекоатлетическа писта. В настоящия сезон над 150 състезатели вече тренират на топло. Продължавайте да правите добро”, се казва още в благодарствения адрес.

Залата по лека атлетика в Сливен е с нова тартанова  настилка от края на 2011 година, когато Спортното министерство финансира ремонта с 220 000 лв. Тогава беше обещано и отопление за залата, което едва сега се реализира.