komisiya_sport_17Сливен ще отличи спортистите си за 2017 година преди  Коледните празници. По традиция в края на всяка календарна година 10-те най-добри състезатели ще получат плакети или други награди, които все още се договарят.

За целта днес 16 председатели на спортни клубове и треньори се събраха, за да утвърдят регламента, по който ще се излъчат заслужилите.
По време на срещата, след дебати „за” и „против”, се реши да няма деление при олимпийските и неолимпийски спортове и така всички намерили място в номинациите да получат точков актив според класирането, без отнемане на процент за неолимпийците.

По предложение на част от присъстващите се прие да бъдат излъчени и най – добри сред проспериращите млади състезатели в града.

За треньор на годината ще бъде номиниран личният наставник на победителя в анкетата за най-добър спортист.

Ще се определи и най-добър отбор от колективните спортове и най-добър спортист с увреждания.

Спортистите ще бъдат определени след направени предложения от спортните клубове до комисия, която се състои от 11-ет представители, съответно двама от Общината и девет от спортните клубове - борба, баскетбол, лека атлетика, джудо, плуване, футбол, акробатика, скокове на батут и  ориентиране . Комисията ще заседава в началото на декември.

Определянето на 10-та ще стане чрез точков актив за най-доброто им постижение през  годината от  Световни, Европейски, Балкански и Държавни първенства.

Представителите на спортните клубове трябва да заявят номинираните, след което комисията ще обработи и ще отчете резултатите за определяне на десетте най-добри спортисти на Сливен за 2017 година.