mariya_maraton_sliven17Традицията Сливен да бъде град, в който се откриват и създават най-добрите спортисти на България, се запазва. Доказателство са последните номинации и награди.
Спечелиха ги възпитаниците на сливенските школи по лека атлетика и ориентиране, които бяха определени за бегачи на 2017 г.

Тикратната победителка в Обиколката на Витоша Мария Николова и вицешампионът в Световните серии по скайрънинг Кирил Николов-Дизела спечелиха най-престижните отличия в годишните награди на българското бегаческо общество.

  • Kiril_Nikolov_Dizela

Двамата бяха отличени с приза "Машина на годината" на церемония в НДК, с която беше отбелязан краят на състезателния сезон. Събитието, което се организира под егидата на Българската асоциация на спортните организатори (БАСО), се проведе за пета поредна година.

Тази година бяха връчени награди в 15 категории. Преди да се стигне до окончателното решение на журито, се състояха номинации и гласуване в интернет.

Наградата "Машина на годината" се връчва както на професионални спортисти, така и на любители, като се отчита не само трудността на състезанията, които са печелили, но и постоянството в участията им през годините.