Sportisti_16g_obshtaНай-добрите спортисти на Сливен за 2017 година ще бъдат наградени на тържествена церемония на 22 декември от 15 часа в зала „Сливен". За втора поредна година те ще получат към почетните статуетки и парични стимули.

Десетте от заслужилите все още не са определени. Към момента тече процедура по събиране на номинациите. Право на участие имат всички клубове на територията на сливенска общината, членове на съответните федерации. Предложенията трябва да бъдат подадени до 12 декември, след което ще бъдат разгледани от комисия, състоящата се от 11 представители - съответно двама от общината и девет от спортните клубове - борба, баскетбол, лека атлетика, джудо, плуване, футбол, акробатика, скокове на батут и  ориентиране.

Преди седмица  представители по отделните спортове приеха регламента, по който ще се излъчат 10-те най-добри спортисти, най-добър треньор, най-добър отбор от колективните спортове, най-добър спортист с увреждания и най-добър спортист до 15 г.
За първа година са изравнени шансовете на състезателите от олимпийските и неолимпийски спортове.

Определянето на 10-та ще стане чрез точков актив за най-доброто им постижение през годината от Световни, Европейски, Балкански и Държавни първенства.
Сред заслужилите, които ще се борят за призовата тройка са Радослава Мавродиева – лека атлетика, Илина Стоянова – самбо, Даниела Пандова – вдигане на тежести, Яница Петкова – самбо,  Момчил Караилиев – лека атлетика и др.