Sportno_17_purviНай – добрите спортисти за 2017 година на Спортно училище „Димитър Рохов” /Сливен/ бяха отличени на тържество в спортна зала ”Васил Левски” по случай 33  години от създаване на профилираното учебно заведение.

Заместник областният управител Камен Костов, зам.-директорите на Спортното училище Дженка Стефанова и Кирил Димитров и експертът по спортни дейности в Сливенска община Силвия Никова наградиха призьорите в присъствието на ученици, учители и родители.

В отсъствието на директора на Спортното училище, заместникът й по учебната дейност Дженка Стефанова поздрави гостите и отправи пожелания за още повече успехи.

В новото си летоброене от 1996 – та година досега Спортно училище “Димитър Рохов” /Сливен/ излъчи и награди за 21-ви пореден път най-добри си спортисти. Новото летоброене за специализираното учебно заведение започна от годината, в която то получава самостоятелна сграда, в която се помещава и в момента.

За пети път отличените спортисти не са десет, а по трима от всички спортове, които определят облика на училището.

Като първенци купи заслужиха Илина Стоянова – в двата спорта –  самбо като Европейка шампионка и джудо - като Републиканска шампионка; Васил Маринов – Републикански шампион по вдигане на тежести за кадети до 17 години; Орлин Орлинов – Девети на Европейския младежки олимпийски фестивал по лека атлетика; Димитър Христов –  седми на Европейско първенство  по борба, отборът по футбол на ОФК Сливен за момчета; тройка девойки по акробатика – Никол Шопова, Никол Боева и Мария Караманова.

Отличените учители по спорт са Красимир Добрев - борба, Пламен Братойчев – вдигане на тежести, Стоян Димитров – джудо и самбо, Атанас Иванов – лека атлетика, Александър Балездров – футбол и Виолета Бинева - акробатика.

Настроение в програмата внесоха изпълненията на акробатите от СК „Стефан Данчев” и Танцов ансамбъл „Браво”, а с демонстрации се включиха борци и джудисти.

Още снимки към новината:

  • Sportno_17_zala_nagr
  • Sportnoto_17_nagr_treniori
  • Sportnoto_17_nagr_akrobatika
  • Sportnoto_17_nagr_borba
  • Sportnoto_17_nagr_djudo
  • Sportnoto_17_nagr_otbor_dj