Djudo_Koleden_Dqdo_Koleda_17Отборът на СА „Биоком-Ставен” – Сливен спечели първото място в традиционния Коледен турнир по джудо, който проведе АСК Сливен.  Второто място в отборното подреждане бе за състезателите на Хасково, а трети се класираха представителите на СК „Хаджи Димитър” – Сливен.

  • Djudo_Koleden_17_otborno

В надпреварата участваха 217 от най-малките джудисти,  представители на 18 клуба от различни краища на страната. На три татамита в спортна зала „Васил Левски” умения и желание за победа показаха  момичета и момчета в две групи – подготвителни - родени 2009г. и 2010г., и момичета и момчета  – родени 2008г., 2007г  и 2006г.

Зам.-кметът Румен Иванов, Силвия Никова, експерт по спорт в Сливенска община и специалните гости Дядо Коледа, Снежанка и най-спортното джудже сред помощниците на белобрадия старец приветстваха малките състезатели, родители, треньори и деятели. 
Въпреки добрите намерения на специалните гости да зарадват участниците в проявата се появиха недоброжелатели, които бяха бързо елеминирани от "звездното трио". Със завидни джудо техники Дядо Коледа и джуджето прогониха злосторниците от залата и надпреварата продължи, за да се излъчат победителите по категории и възрасти.

  • Djudo_Koleden_Djudje_17
  • Djudo_Koleden_dqdo_Koleda_at_17

Медали, купи, джудо екипи, сувенири и шоколади с лика на Дядо Коледа зарадваха най-добрите в индивидуалното и отборно  класиране.

  • Djudo_Koleden_dqdo_Koleda_Sn_dj_17
  • Djudo_Koleden__zala_17