Moto_D_Petrov_12_17Сливналията Димитър Петров бе сред отличените на церемонията по връчването на  наградите на Българската федерация по мотоциклетизъм за 2017 година.

Петров е бронзов медалист по Супермото за годината. Той е и единствения състезател от Сливен в мотоциклетния спорт, който представя града и региона в изключително трудното предизвикателство.

Церемонията по награждаването на Българската федерация по мотоциклетизъм се проведе в София, където бяха отличени медалистите  по Супермо.

"Изпращаме една много трудна и тежка година. Година в която благодарение на Богдан Николов успяхме да завършим сезона. Надали има друг ръководител на спортна федерация у нас ,който да ипотекира цялото си имущество, за да може да намери средства с които да спаси мотоциклетния спорт. Разбира се и това си има своята цена. Преди една седмица в Букурещ Богдан Николов получи инфаркт. Благодарение на светкавичната реакция на румънските лекари той сега е тук сред нас и е добре. Нямам думи с които да опиша чувствата си към Богдан, защото той преживя много трудно всичко, което стана в последните месеци. Само той знае какво му е в душата, но Богдан Николов е един изключителен човек, който даде всичко от себе си, за да завършим състезателната година и да се съберем заедно за награждаването", обяви председателят на организационния комитет на Гран При България и бивш министър на вътрешните работи Румен Петков по време на гала вечерта в столицата.
Гост на проявата бе президентът на Европейския мотоциклетен съюз  д-р Волфганг Сръб.