nagradenite_17„Годината, която изпращам беше изключително емоционална за мен. Имах контузия, пропуснах Европейското първенство, но след възстановяването изцяло насочих подготовката за Световния шампионат по самбо. Радвам се, че успях да взема медал, защото конкуренцията бе изключително голяма. В категорията бяхме 44 –ма състезатели, но имам и доза разочарование, тъй като за място на финала загубих с 2:2 точки, а имах шанс и за титлата, но всичко беше малшанс. Все пак спечелих медал, който за мен е 10-ти от Световно първенство. Липсва ми само олимпийско отличие, макар че вече имам участие на игрите през 2012 година. Все по-трудно става, ще се надявам за 2020-та отново да взема квота за Олимпиадата. Подготовката ми е насочена и за двата спорта –джудо и самбо, като през настоящата година според календара от състезания ще преценя водещия спорт”. Това сподели за Sliven-sport.com Мартин Иванов, спортист №1 на Сливен за 2017 година, веднага след награждаването днес.

  • Martin_purvi_sl_17_

Той поясни, че е състезател на СА „Биоком”- Сливен, позната досега като „Ставен” или „Биоком-Ставен”. Академията вече е с ново наименование и така ще бъде вписана във федерациите по джудо, самбо и борба.

Мартин Иванов добави, че е картотекиран за сливенския клуб от 2009г., като в последните две години не е участвал в Републиканските първенства поради контузии, а националният треньор му е  изготвил програма само за Европейски и Световни шампионати.
„Отдаден съм на клуба в Сливен и помагам с каквото мога”, добави още Мартин.
Самбистът оглави класирането за Спортист на родния си град за първа година, като преди това на три пъти е бил в 10-ките на Сливен.

Най-добрите спортисти на Сливенска община за 2017 година бяха наградени днес на церемония в зала „Сливен". Отличията връчи зам.-кметът Пепа Чилокова.

Спортист №1 на Сливен Мартин Иванов завоюва през годината бронзов медал от Световното първенство по самбо за мъже, постижение, с което оглави класацията.
Втора в подреждането е атлетката Радослава Мавродиева, европейска вицешампионка на тласкане гюле. Трета в подреждането е Илина Стоянова, европейска шампионка по самбо за девойки.
В 10-та за най - добрите спортисти на Община Сливен са и Даниела Пандова /вдигане на тежести/ – трета на Европейско първенство за девойки, Яница Петкова /самбо/ - втора на Европейско първенство при 17-годишните, Данчо Ганушев /бокс/  - трети на Европейско първенство за момчета, Петър Ангелов /вдигане на тежести/ – седми на Европейско първенство за младежи, Момчил Караилиев /лека атлетика/  – Балкански шампион за мъже, Иван Стефанов /борба/ – втори на Балканско първенство и Илиян Русев /самбо/ - трети на Балканско първенство.

Към почетните статуетки отличените получиха и парични стимули.

За най - добър треньор бе награден Стоян Димитров, наставник на спортист номер едно на Сливен.

Най-добрият спортист при хората с увреждания тази година е Стефан Маринов – състезател по тенис на маса, бадминтон и стрелба.

Отличието за „Най-добър отбор” получи тимът на момчетата до 12 години на БК „Сливен баскет” – бронзови медалисти от републиканските финали.

  • otbor_17

За първа година бяха наградени девет от младите надежди на Сливен. Това са Деница Кабаджова и Преслава Добрева /карате/, Кристина Стамова и Камен Айранов /батут/, Петя Георгиева /акробатика/, Виолина Митрофанова и Ивайло Михалев /тенис на корт/, Диана Димова и Катерина Кирова /плуване/.

Още няколко от спортистите на Сливен заслужиха награди, които бяха осигурени от Постоянната комисия за децата, младежта и спорта. Отличените са СК по акробатика „Стефан Данчев”, Яница Петкова, Илина Стоянова и Виолина Митрофанова.

В празничната програма се включиха  мажоретният състав при Основно училище „Елисавета Багряна", Траяна и Стаси от школата за поп и рок изпълнители „Ритъм" при Военен клуб-Сливен, балет „Адажио", Звезделина и Венелин от Клуба по спортни танци „Сливен" и акробатите от Спортен клуб „Стефан Данчев".

На церемонията присъстваха и председателят на Общинския съвет Димитър Митев, общински съветници, представители на спортни клубове, деятели, общественици, родители и гости. На събитието бяха поканени и известни спортисти от близкото минало.

В звуковия файл чуйте още от Мартин Иванов -  Спортист №1 на Сливен.


Още снимки:

  • Statuetki_sp_17ta
  • sportisti_sl_12_17
  • sportisti_sl_17
  • sportisti_tren_sl_12_17
  • balerini_17