Radoslava_London17Двама сливналии попаднаха сред най-добрите атлети на България за 2017 година. В анкетата за „Атлет на България“ трета и десета позиция заеха съответно Радослава Мавродиева /тласкане на гюле/ и Момчил Караилиев /троен скок/. През годината Мавродиева достигна до вицешампионска титла от Европейското първенство в зала. За третата позиция в анкетата тя събра 244 точки.

Караилиев е балкански шампион, а през годините на два пъти печели „Атлет на България”, съответно за 2005-та и 2009-та. Сега при допитването е с актив от 55 точки.

  • Leka_atl_Momchil_16

Двамата атлети бяха и в годишната класация за спортистите на Сливен, като Радослава стана Спортист номер две, а Момчил беше осми.

Любопитно е, че Момчил и Радослава са единствените български атлети с покрит норматив за предстоящото Световното в зала, което ще се проведе в Бирмингам от 1 до 4 март 2018 г. Надпреварата ще бъде единственото глобално състезание през идната година.

Радослава защити стандарта на Европейското първенство в зала през март, като спечели  сребърния медал в тласкането на гюле с 18.36 метра, при норматив от 18.20 метра. В средата на юни Караилиев скочи 17.05 метра и покри норматив за Бирмингам.

На последното Световно първенство в зала в Портланд през 2016-та Мавродиева се класира на шеста позиция, а Момчил е финалист в Москва през 2006 –та година.