Grigor_Avstralia_18Григор Димитров отпадна от Кайл Едмънд на четвъртфиналите на Australian Open. Така мечтата на световния №3 за първа титла от големия шлем се изпари. Българинът отстъпи на 49-ия в света с 1:3 сета - 4:6, 6:3, 3:6, 4:6.

След загубата Григор призна, че е силно разочарован. Той сподели, че не се е представил според очакванията си не само в този двубой, но и в целия турнир.

"От първия ден тук не играя добре. Отне ми много работа, за да изиграя един приличен мач. Бях доволен, че намирах начин, но зад кулисите, това, което правех, за да се чувствам по-добре на корта, ми отне много енергия. Няма значение колко съм добре физически, мисля, че и психечески бях малко изморен. С всеки следващ мач се изтощаваш. Днес беше един от тези дни, в които не намерих начин. Има такива дни.  Разочарован съм. Така се чувствам. Боли, но и така трябва да бъде. В момента не трябва да мисля прибързано. Трябва да си дам два дни почивка и след това да анализирам целия ми престоя в Австралия. Като цяло мисля, че не беше лош, но със сигурност не беше това, което исках", коментира най-добрият български тенисист.