akrobatika_16 В Бюджет 2018 на Община Сливен за спортна дейност са заложени 210 хил. лева, което е с 40 хиляди по-малко от изминалата година.
Основният финансов  документ на общината ще бъде гласуван на утрешната сесия на местния парламент. Дневният ред на заседанието включва 39 точки.

“Безспорно най-важната от тях е разглеждането на проекта за бюджет на Община Сливен за 2018г.“, коментира председателят на ОбС Сливен Димитър Митев. Заместник- председателите  Кирчо Димитров и Деян Дечев изразиха позициите си по темата.

„Това е най-ниското ниво от средства, които се заделят по това перо. За мен е изключително болно, защото съм председател и на спортен клуб. А отделяйки малко пари за спорт, влияем на процеса да отделим младите хора от наркотиците и престъпната дейност. Спортът е средството, чрез което младите хора могат да бъдат отделени от тази среда”, добави Деян Дечев.

„Бюджетът е един план към този момент, но ако се намират средства и други източници за финансиране, то те ще бъдат отразени при една актуализация на бюджета”, поясни Кирчо Димитров.

Относно финансирането на спортната дейност в града, трябва да се добави и това, че общинските спортни бази се ползват безвъзмездно от клубовете и гражданите, а общината плаща за поддръжката  и консумативите на тези съоръжения.