dimitar_atanasov_atlС три медала завърши за АСКЛА Сливен Държавното първенство по лека атлетика за юноши и девойки старша възраст. Близо 500 състезатели от цялата страна участваха в проявата, която се проведе в реновираната зала „Асикс Арена“ в столицата.

Златно и сребърно отличие на сливенски адрес донесе Димитър Атанасов. Възпитаникът на Стефан Станев спечели титлата в скока на дължина. В най-добрия си опит той се приземи на 7.07 метра. Втори се класира Борис Линков (Славия-София) със 7.05 м. Трети се нареди Георги Начев (ЛК Радио 999-Ямбол) с 6.97 м.

Димитър Атанасов се окичи със сребро в дисциплината троен скок с постижение от 14.80 метра. Златото тук отиде за Георги Начев (ЛК Радио 999-Ямбол) с 14.95 метра. Бронза бе за Здравко Милев (АК Пълдин) – 14.49 м.

Сребърно отличие за Сливен донесе и Георги Монев. В сектора за тласкане на гюле той се класира втори с 15.22 м. Шампион стана Валентин Андреев (СКЛА Черно море 2005-Балчик) с резултат от 15.40 м. Третата позиция зае Валентин Цветков (Цветанка Христова-Казанлък)  с  15.16 м.

Атлетическият маратон в зала „Асикс Арена“ продължава и през тази седмица, като на 3 и 4 февруари ще се излъчат шампионите и медалистите при мъжете и жените. В шампионата ще участват най-добрите сливенски атлети Момчил Караилиев и Радослава Мавродиева, както и сливналии, състезаващи се за други клубове в страната.