balukov_v_slivenТреньорът на Етър - Красимир Балъков, коментира предстоящата битка за президентския пост в БФС, която се очертава да е между Борислав Михайлов и Любослав Пенев, макар че Ивайло Дражев също е кандидат.

"Не искам да навлизам в детайли относно предстоящия Конгрес на БФС, защото уважавам и Боби, и Любо. Най-позитивното, което виждам в тази ситуация, която се превърна в една своеобразна битка, е, че този, който стане президент, ще бъде детайлно анализиран и следен под лупа от медиите в следващите четири години. За мен е важно в следващия мандат на централата да се направят крачки напред. Но БФС не може сам да се справи. Да, направиха се много неща - осветление, бази и пр., но е нужно да има помощ и от държавата. Само ако се върви ръка за ръка, е възможно да се създадат положителни условия за нашите бъдещи таланти. Време е за дела", коментира Балъков пред Спортал.

"Тези борби се водят за доброто на българския футбол. Всички от САЩ'94 все още се обичаме и се уважаваме, но просто защитаваме различни интереси. Това е нормално, има го навсякъде по света. Сигурен съм, че дълбоко вътре в себе си и Боби, и Ицо, и Любо не таят лоши чувства един към друг. Просто в момента са на различни позиции. Решението на Пенев да се кандидатира за президент на БФС не ме изненада. Преди години заряза така отбора си в Испания (б.а. - Селта), за да се върне в ЦСКА, така че не се учудвам от това, което се случи", добави бившият №10 в националния отбор.