Nosht_na_zvezdite_18Двама сливналии са сред номинираните в предстоящия грандиозен спектакъл „Нощ на звездите”. Шоуто ще се проведе на 17 март в зала "Арена Армеец" в столицата.
Н
оминациите са в категориите изкуство, образование и спорт.

Сред успешните и талантливи младежи на България, които ще бъдат наградени от фондация "Енчо Керязов" са Преслава Добрева и Панайот Чанков.

Преслава Добрева е ученичка в 4 клас от ОУ „Христо Ботев” - Сливен. Тя е успешна състезателка на карате с картотека в КБИ „Грифон” – Сливен. Преслава е световен, европейски и републикански шампион в своята възрастова група при ученическите степени. И за да опровергае твърдението, че спортът и учението не могат да вървят ръка за ръка,  печели медали и по математика.

Панайот Чанков е 24-годишен младеж от Сливен, който от малък живее с диагнозата детска церебрална парализа. Преди 8 години той показва силата на духа си, което дава отражение и върху тялото му. Той става национален състезател по канадска борба, има 2-ри дан в карате киокушин и тренира в ММА школата "Анаконда" - Сливен с главен треньор Дейвид Мишел.

Седмото издание за наградите на Фондация „Енчо Керязов“ постави свръхтежка задача пред комисията по избора за най-успешните талантливи деца на България в трите категории. Отличниците с конкурентни резултати тази година се оказаха изпитание за журито, поради кето се получи и забавяне в обявяването на резултатите. Отличие ще бъде присъдено и на деца в неравностойно положение, които с достойнство защитават невероятните възможности на човешкия дух, воля и упоритост.

Кои са най от всички достойни кандидати?

Борис Митков Биков – НУМТИ „Добрин Петков” – гр. Пловдив, 7 клас

Георги Стоянов Грозев – НУМТИ ,,Добрин Петков” – гр. Пловдив, 9 клас

Константин Радосветов Гаров – ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ – гр. Бургас, 12 клас

Мартин Даниел Копчев – ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ – гр. Габрово, 8 клас

Момчил Златков Петков – ОУ “Христо Ботев” – гр. Добрич, 6 клас

Николай Емилов Димитров – НУИ ,, Проф. Веселин Стоянов ” – гр. Русе, 10 клас

Преслава Добринова Добрева – ОУ „Христо Ботев” – гр. Сливен, 4 клас

Радослав Стоянов Димитров – МГ „Акад. Константин Попов” – гр. Пловдив, 11 клас.

Панайот Красимиров Чанков – гр. Сливен

Фатме Мехмед Исмаил – СОУ ЗА ДНЗ „Проф. Иван Шишманов” – гр. Варна, 12 клас

Юлиана Василева Янева – Завършила СОУ ’’Св.Климент Охридски’’ – гр. Ямбол