Koleden_atletika_un_dev_17_SlШест момичета и момчета от АСКЛА Сливен участват днес в Националния шампионат в зала за най-малките атлети, под 14 години, в столичната зала „Асикс Арена”.  В трибоя се включиха около 100 момчета и близо 200  момичета от всички клубове в страната.

Поради големия интерес момичетата са разделени за 5 групи, а момчетата са в 2 групи.
Сливенските състезателки Симона Николова, Елена Аргирова, Христина Василева           и Цветелина Досева са в първа група, като трибоя включва дисциплините 60 метра, скок дължина или скок височина и 600 метра или гюле. Момчетата на Сливен Христо Илиев и Андриан Димитров попаднаха в първия поток на същите дисциплини, като при тях дългото бягане е 800 метра.
До края на деня ще станат известни шампионите в трибоя.

Утре и в неделя атлетическите състезания продължават. В София ще се проведе Националния шампионат по дисциплини за състезатели под 16 години, където също има представители на сливенската школа.

В  Истанбул на 17 февруари предстои Балканиадата за мъже и жени. Място в състава на България си извоюваха трима сливналии – Радослава Мавродиева, Момчил Караилиев и Живко Стоянов.