Balkaniada_18_RadoslavaРадослава Мавродиева спечели първата титла за България на Балканското първенство в зала в Истанбул. Сливналийката се окичи със златното отличие в дисциплината тласкане на гюле. В най-добрия си опит тя прати уреда на 17.85 метра. Преди това записа резултати от 17.14 метра и 17.74 метра. Единствена близо до заявка за титлата бе македонката Димитриана Сурду, която регистрира 17.56 м.

  • Balkaniada_18_Momchil

В надпреварата на троен скок Момчил Караилиев се класира втори. С единствения си успешен опит от 16.27 м, той успя да се пребори за място сред медалистите, спечелвайки среброто. Пред сливналията се класира Левон Агасян (Армения) с 16.35 м. Бронзът тук бе за Румен Димитров с 16.21 метра.

  • Balkaniada_18_Jivlo

В бягането на 400 метра Живко Стоянов завърши шести с 49.08 сек,  резултат близък до личното му постижение в зала. Титлата бе за Робърт Парге (Румъния) с 47.28 сек.

Българският тим, в който участваха тримата сливналии, приключи надпреварата с 3 златни, 3 сребърни и 4 бронзови медала.

Шампиони, освен Радослава, станаха Габриела Петкова на троен скок с 13.90 метра и Милена Митрова на скок дължина с личен резултат от 6.45 метра.

  • Balkaniada_18_Gabi

В Асоциацията на балканските атлетически федерации (АБАФ) вече членуват 18 държави, след като на конгреда преди Балканиадата член  бе приета и Украйна.

В АБАФ членуват Албания, Армения, Босна и Херцеговина, България, Грузия, Гърция, Израел, Турция, Сърбия, Черна Гора, Словения, Хърватия, Израел, Бивша югославска република Македония, Румъния, Косово и Кипър.

Всички състезатели от тези страни правят Балканиада по лека атлетика интересна и оспорвана във всички дисциплини.

  • Balkaniada_18_otkr