3mart_kupiТрадиционната лекоатлетическа щафета „Освободител” ще се състои в Сливен на 3 март. Проявата се провежда за 54-ти път по случай Националния празник на Република България.

И тази година надпреварата е за три възрастови групи. Това са момичета и момчета от 5-7 клас, юноши и девойки  8-10 клас и 11-12 клас.
Очаква се в нея да вземат участие ученици от всички училища. Отборите ще бъдат от по осем състезатели - четири момчета и четири момичета.

Регистрирането на участниците ще се извършва в Център за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс, от 9.30 часа до 11.30 часа в деня на състезанието.

Щафетата ще започне в 12.45 часа на 3 март, от площад „Хаджи Димитър”, ще премине по бул.“ Раковски“ и ще завърши до паметника на Панайот Хитов. Маршрутът от 1170 метра ще бъде обозначен и разделен на 8 поста.

Награждаването на победителите ще се състои в 13.40 часа на площад „Панайот Хитов“.

Купите и грамотите за класиралите се отбори на I, II и III място, както и индивидуални награди за всеки състезател от тези отбори, ще бъдат осигурени от Община Сливен. Предвидени са награди за всеки един от състезателите, взел участие в щафетата.

В срок до 27.02.2018 г. /вторник/, желаещите трябва да представят заявка за участие в Детски комплекс по образец със списък на състезателите от отбора.