Balkaniada_18_MomchilСамо двамата атлети Момчил Караилиев и Радослава Мавродиева, състезатели на АСКЛА Сливен, са с покрити нормативи за участие на Световното първенство по лека атлетика в зала в Бирмингам от 1 до 4 март.

Караилиев има регистрирани в тройния скок през изминалата година 17.05 м, колкото е норматива за участие. Радослава защити стандарта в дисциплината тласкане гюле на Европейското първенство в зала през март-миналата година, като спечели  сребърния медал с 18.36 метра, при норматив от 18.20 метра.

Според изискванията постижения, регистрирани между 1 януари 2017 г. и 19 февруари 2018 г., важат за нормативи.

Шанс да участват на престижния форум получиха още трима от най-добрите атлети на България. ИААФ изпрати специални покани на Тихомир Иванов и Мирела Демирева (скок на височина) и Габриела Петрова (троен скок).
Покана е изпратена и на най-бързата бяла жена Ивет Лалова, но сприньорката не готви зимен сезон и е отказала участие.

Международната лекоатлетическа асоциация (ИААФ)  изпрати специални покани  на атлетите, които не са покрили нормативи, но са напред в световните ранглисти на отделните дисциплини.

Предстоящото Световно първенство по лека атлетика в зала е единственото глобално състезание през 2018-та година, като през летния сезон предстои Европейски шампионат.

Последна промяна (Четвъртък, 22 Февруари 2018 16:55)