Biatlon_Kr_AnevТрудно и тежко се оказа днешното състезание за националния ни отбор по биатлон на олимпиадата в ПьонгЧанг.
Българите не успяха да стигнат до финала, след като бяха настигнати с 1 обиколка и прибрани от съдиите след 3-и пост, нещо, което не се беше случвало на тима ни много отдавна.

Очакваше се участниците в квартета ни в състав Красимир Анев, Антон Синапов, Димитър Герджиков и Владимир Илиев да се реваншират за колебливите си изяви до момента на игрите. Вместо това обаче те се сринаха напълно.

Проблемите започнаха още на първи пост при Анев, който тръгна много добре с абсолютно чиста стрелба. Той се движеше в челната десятка до второто посещение на рубежа, когато изненадващо Краси не се справи дори и с допълнителните патрони и трябваше да завърти един наказателен рунд.

Антон Синапов направи каквото можа, като се опази чист от допълнителни метри в наказателния рунд, предавайки на 14-о място.
А Димитър Герджиков се оказа най-големият провал в тима ни. Той имаше проблем още в първата стрелба и завъртя една наказателна обиколка. При второто си посещение на рубежа обаче ситуацията не беше по-добра и той не успя да свали 5-те мишени с 8 патрона, което доведе до нов допълнителен рунд. Малко след това тимът ни бе застигнат с 1 обиколка от лидерите от Швеция и Норвегия, което според правилата на световната централа означава прибиране на състава ни от пистата.

Така Владимир Илиев въобще не получи шанс да влезе в състезанието и да се опита да придвижи тима ни поне малко по-напред. В официалното класиране отборът ни се нареди 16-и.

Шампиони изненадващо станаха шведите, които се пребориха за златото с големите фаворити от Норвегия.