Momchil_Nasko_za_svetovnoto_18Радослава Мавродиева и Момчил Караилиев заминаха днес, заедно с треньорите си Валентина Желязкова и Атанас Иванов, за участие на Световното първенство по лека атлетика в зала. Надпреварата започва утре, 1 март, и ще продължи до 4 март. Световната атлетика ще премери сили в Бирмингам (Великобритания).

Двамата сливналии са единствените от българските атлети с покрити нормативи за участие в първенството. Радослава е сребърна медалистка в дисциплината тласкане гюле от Европейския шампионат в зала през миналата година, а преди дни спечели титлата на Балканиадата в Турция. Момчил е балкански вицешампион на троен скок в Истанбул'18.

В отбора на България, по покана на ИААФ, са и Мирела Демирева (скок височина) - олимпийска вицешампионка, Габриела Петрова (троен скок) – балканска  шампионка в зала за 2018-та година и Тихомир Иванов (скок височина)  - атлет на България за 2017-та година.

Първи в програмата утре ще се включат състезателите на висок скок Демирева и Иванов, като за първи път мъжете и жените от техническите дисциплини ще се състезават в един ден.

/снимка:Момчил Караилиев