Boks_proektУчениците от Професионална гимназия по механотехника – Сливен показаха умения в турнир по бокс по проект „Твоят час“. Проявата се проведе в залата на новооткрития спортен център ,,Палас“. Учениците показаха завидни умения под наставничеството на олимпийския вицешампион от игрите в Атланта и носител на титлата европейски шампион по бокс за професионалисти, в категория „суперперо“ Тончо Тончев,  Стефан Трендафилов– известен сливенски боксьор от близкото минало и учителя по физическо възпитание в гимназията Райчо Райчев.

  • Boks_proek2t

Турнирът се превърна в спортен празник,  на който заслужено бяха наградени най-добрите. Гости на проявата бяха зам.- кметът Румен Иванов, зам.-областният управител Камен Костов, представители на РУО-Сливен и др.

Проект „Твоят час“ е финансиран по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020. Чрез проекта педагогическият колектив на Професионална гимназия по механотехника - Сливен превръща училището в по-привлекателно място за учениците. Целта е да намали преждевременното им напускане на образователната система и да изгради по-висока увереност в силите им към учението и спорта.