3_mart_15_shtafeta3Традиционната за Сливен лекоатлетическа щафета „Освободител” няма да бъде отложена, съобщиха за Sliven-sport.com от общината. Надпреварата ще се състои на 3 март с начало 12.45 часа. Стартът ще бъде от пл. „Хаджи Димитър“, а финалът до  паметника на Панайот Хитов.
Маршрутът по ул. „Раковски” е разделен на 8 поста /4 момичета и 4 момчета/, всеки от които ще пробяга дистанция от 140 метра.
Предвид натрупания сняг по улиците на града, служители на Сливенска община правят всичко възможно трасето да бъде почистено и обезопасено. Няма причина проявата да бъде отменена, единствено проливен дъжд би осуетил старта.
През дългата история на лекоатлетическата щафета е имало значително по тежки и неблагоприятни атмосферни условия, както и много по-труден маршрут /през Хамам баир с 22-ма участника за отбор/, но състезанието се е провеждало на обявената дата.

И тази година щафетата е за три възрастови групи. Това са момичета и момчета от 5-7 клас, юноши и девойки  8-10 клас и 11-12 клас. Очаква се участие да вземат ученици от всички училища в общината.
Проявата се провежда за 54-ти път по случай Националния празник на Република България.

Награждаването на победителите ще се състои в 13.40 часа на площад „Панайот Хитов“.  Спортни раници са осигурени за всички участници в проява, а за победителите до 3 място – състезателни екипи.

Организатори са Община Сливен, Детски комплекс – Сливен и АСК Лека атлетика Сливен.