tenis_Sp_Palas_dev5_16Българските тенис таланти започнаха блестящо участието си на Източноевропейското първенство. Надпреварата е до 14- годишна възраст и се провежда в Анталия (Турция). Страната ни е представена от четирима представители при юношите и девойките.

При юношите Илиян Радулов ТК "Тракия СКЛАТ", Пловдив победи с 6:3, 6:0 Гиорги Вахнадзе от Грузия. Виктор Марков ТК "Диана", София се наложи с 6:1, 6:1 над Михайло Папович от Черна гора.

При девойките Емилия Любенова ТК "Ямбол 2005" постигна убедителен успех с 6:1, 6:1 над Юня Дани от Албания. Йоанна Радулова ТК "Тракия СКЛАТ",Пловдив не даде гейм и разгроми с 6:0, 6:0 Кейси Лоха от Албания.

Състезателите до 14 год. ще вземат участие в два поредни турнира от Източноевропейското първенство.

Освен тях в Анталия на лагер са и състезатели до 12-годишна възраст. Там България е представена от Никол Николова ТК "Испано", Варна и Ангел Владов ТК "Супер Спорт", Варна с треньор Велиан Бакалов.
Лагерът и турнирите са част от програмата за развитие на световната федерация ITF и Тенис Европа за развиващи се държави. България има привилегията отново да бъде поканена за участие от ITF и Тенис Европа.

Освен България в Анталия участват още отборите на Армения, Албания, Азербайджан, Босна и Херцеговина, Грузия, Косово, Македония, Молдова, Черна гора и Турция.