Kralev_motocikletizumМинистърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с ръководителите на мотоциклетния спорт у нас и с някои от най-изявените състезатели.  
Повод за срещата бе решението на правителството на премиера Бойко Борисов да одобри проект на постановление за допълнителни разходи по бюджета на ММС за 2018 г. в размер на 1 662 455 лева.   Средствата са предназначени за финансово подпомагане на организирането и провеждането на световния шампионат по мотокрос MXGP/MX2 и европейския шампионат по мотокрос EMX125/EMX250 в България през настоящата година.   На срещата с министър Кралев присъстваха Богдан Николов - председател на Българската федерация по мотоциклетизъм (БФМ), Румен Петков – председател на Организационния комитет на Гран при на България, Иво Цветанов – генерален секретар на БФМ и състезателите Мартин Чой, Майкъл Иванов, Хакан Халми, Алекс Димитров и Николай Малинов.

Те изразиха благодарност за решението на Министерския съвет, което дава възможност да се развива на най-високо ниво мотоциклетният спорт в България.  

„С този акт правителството решава един много тежък проблем. Това е от огромно значение за привържениците на мотоциклетния спорт, които имат многобройни поводи да се гордеят с успехите на нашите състезатели“, заяви Румен Петков.   Той посочи, че през 2017 г. българските мотоциклетисти са спечелили 13 златни, 11 сребърни и 15 бронзови отличия от европейски първенства.   Най-успелият български състезател по мотоциклетизъм в момента Мартин Чой показа на министър Кралев своя издаден преди няколко дни международен състезателен лиценз.

„Ще бъде много емоционално да карате пред българска публика в най-престижните състезания и ви пожелавам успех“, добави министърът, който получи в знак на благодарност специален суитчър с везани цветове на националния трибагреник и надпис „Гран при България“.