Sambo_03_18Полин Балева в кат. 68кг, Илина Стоянова -  кат. 80кг,  Леман Гичмен -  кат. +80кг и Божидар Темелков -  кат. 68кг донесоха нови четири титли за СА „Биоком” - Сливен в домакинското Държавно първенство по самбо за младежи и девойки до 20г.
Към актива с отличията се включиха още Йордан Валентинов и Александър Иванов, които донесоха на сливенския клуб сребърни медали, съответно в категории 52кг и 62 кг.

На трети места се класираха Венета Иванова - 44кг, Цветелина Василева - 48кг и  Файтуша Фръндева - 60кг.

В отборното класиране девойките на „Биоком” се наредиха на втора позиция.

  • Sambo_03_18_otborno

Треньорите в клуба Стоян Димитров и Илина Стоянова изразиха задоволство от представянето на състезателите си и добавиха, че част от тях се  подготвят за шампионата на Стария континент.

„Доволни сме от състезателите. Предстои лагер с националния отбор по самбо и подготовка за Европейското първенство в Прага през април”, уточниха наставниците.

В два дни Сливен бе домакин на Държавното лично - отборно първенство по самбо за юноши девойки до 18 г. и за младежи и девойки до 20 г. Участваха близо 300 състезатели от страната. От сливенска страна участваха самбисти и от трите клуба. Домакин беше СА „Биоком”, като е представи в двете възрасти с 33-ма участници.

Държавно лично - отборно първенство се проведе със съдействието на Община Сливен.