Kupi_medali_uhenicheskiОтбори от  Сливен, Нова Загора, Котел, Твърдица, Бяла паланка, Шивачево и Ябланово са със заявки за участие в областния кръг на Ученическите игри.
В надпреварата се включват общинските първенци по отделните видове спорт,

Областното първенство стартира с турнир по тенис на маса за всички възрастови групи. Те ще се проведат в спортна зала “Васил Левски“ на 17 март от 8.30ч.  По същото време ще се играят и срещите по баскетбол, като ще се изиграят срещите в двете възрастови групи: 8-10 клас и 11 – 12клас.

Областното първенство ще продължи със състезания по лека атлетика, които ще бъдат на 24 и 25 март от 8.30 ч. на стадион “ Хаджи Димитър“. Атлетите ще премерят сили на 100м, 200м, 400м, скок дължина, скок височина, тласкане на гюле и щафета 4 по 100м.

Състезанията по шахмат ще се проведат в Центъра за подкрепа за личностно развитие – Детски комплекс Сливен на 24 март.

Най-очакваните и най-масовите срещи по футбол ще започнат на 14 април на стадион “ Хаджи Димитър“ от 8.30 ч. със срещите на 5-7 клас и 11-12 клас.

На 15 април на зеления терен ще излязат общинските първенци на 8 - 10 клас. Паралелно с футбола, в салона на ОУ „Христо Ботев“ ще се проведат състезанията по волейбол в трите възрастови групи за момчета и момичета.

Победителите от областното първенство във всички спортове  добиват право за участие в зоналния кръг на най-масовата проява в училищния спорт.  
Ученическите игри се организират от Община Сливен, съвместно с Център за подкрепа на личностното развитие – Детски комплекс Сливен/общински кръг/ и ОК „Спорт в училище“ /областен, зонален и финален етап/.