Jordan_Minchev_new18Треньорското светило Петко Маринов направи невероятен комплимент на най-голямата ни надежда в последните години - Йордан Минчев, сравнявайки го с легендата Дражен Петрович.

Предаването "120 минути" по bTV представи портрет на таланта, собственост на гранда Фенербахче, както през неговите собствени думи, така и през тези на Петко Маринов и Константин Папазов.

Крилото се завърна в българското първенство за Академик София, където освен че ще си върне игровата практика, ще се готви активно за Европейското първенство за младежи (20), който се очаква да води това лято, заедно с голяма част от останалите топ таланти на страната ни.

"Някои може да се изсмеят, но това момче много ми напомня за Дражен Петрович - като движения, дори и визуално. Мисля че е изключителен талант, но трябва много много да играе и се радвам, че излиза такъв играч от нашия мъжки баскетбол", заяви Петко Маринов за сливналията Йордан Минчев.

Само на 18, Йордан подписа с Фенербахче, след като Желко Обрадович видя качествата му. "Той е най-великият треньор в Европа. Избухлив, но много добър и позитивен човек. Не само аз, всички сме усещали избухването му, но това е, всички виждате какви успехи има," разказва Минчев за Обрадович.

Юношата на Левски игра като преотстъпен във Върщац и МЗТ Скопие през последната една година.

Това лято напрежението със сигурност ще падне за пореден път върху Минчев, когато всички ще очакват от него да поведе националния отбор до 20 години към класиране в Дивизия А.

"Аз съм убеден, че предстои много важно Европейско за него, той ще бъде доминиращ играч, най-добрият. Като капитан ще поведе отбора и ще видим неговото израстване. Във Фенербахче той възмъжа", заяви селекционерът на младежкия национален отбор Константин Папазов за Минчев.

"Нормално е да е имало и грешки на младостта на тази възраст, своенравно поведение, но това ще го направи играч."/bgbasket.com

/снимка:balkanec.bg