Preslava_DobrevaЧетвъртокласничката Преслава Добрева беше наградена от Община Сливен за постижения в спорта и  изключителните си изяви по математика.
Възпитаничката на Основно училище „Христо Ботев“ е световен, европейски и републикански шампион в своята възрастова група по шотокан карате-до. Печели медали и по математика. А преди няколко дни, на бляскаво шоу наречено „Нощ под звездите“ тя е обявена за победител в категория „Спорт“ и лауреат на годишните награди на Фондация „Енчо Керязов“.

„Впечатляващо е, че Фондация „Енчо Керязов“ ежегодно организира  такива събития, за да насърчава младите хора в България да се занимават със спорт, наука и изкуство. Радваме се, че точно Преслава, която е наш съгражданин е оценена и отличена за нейните успехи и постижения. Аз като кмет на община Сливен и от името на ръководството решихме да я наградим за нейните забележителни резултати, затова че прославя името на нашия град“, каза кметът при срещата си със
сливналийката.

Преслава получи грамота и парична награда,  осигурени от Община Сливен, а също и едно от знамената, които участваха в церемонията на 3 март.
Един от българските мобилни оператори спонсорира талантливата ученичка с мобилен апарат.