vd_tej_Sliven_Ung18С победи се увенчаха участията на щангистите от СКВТ „Сливен” в международни прояви. Олимпийският младежки шампион Божидар Андреев и съотборникът му Васил Маринов допринесоха за победата на немския клуб Хаслох в Оберлигата, където преди години се състезаваше и личният им треньор Пламен Братойчев. В надпреварата Божидар изхвърли 150 килограма и тласна 182 килограма, постижения, които най-вероятно биха донесли на България медал от предстоящото Европейско първенство, на което сливналията няма да участва поради неразбирателство с ръководството на БФ по вдигане на тежести.
В Германия юношата Васил Маринов постигна в най-добрите си опити, съответно 140 и 165 килограма в изхвърлянето и изтласкването.

На традиционният турнир в Будапеща, където участваха щангисти от 14 държави, състезателите на СКВТ „Сливен” се наредиха сред най-добрите, а в отборното класиране са победители.
Тодор Йорданов спечели първото място при кадетите  по системата на Синклер.  Съотборникът му Божидар Стоянов се класира втори.
При мъжете Николай Николаев зае втората позиция, а при ветераните наставникът на  сливенския клуб Евгени Кадийски е победител. Треньорът се подготвя и за участие на Европейско първенство за ветерани, което ще бъде отново в Будапеща през месец юни.

От СКВТ „Сливен” съобщиха за Sliven-sport.com, че подготвят домакинство на Международен турнир, който ще се проведе на 5 май. Покана е отправена към тимове от Румъния, Унгария, Гърция, Хърватска и България. Клубът домакин търси подкрепата още спомоществователи, за да обезпечи провеждането на проявата.