vd_tevesti_nowБългария спечели втори медал в двубоя и още четири отличия в отделните движения на Европейско първенство по вдигане на тежести за мъже и жени в румънската столица Букурещ.
В категория до 62 кг 18-годишният Стилян Гроздев стигна до среброто със 293 кг в крайното класиране, а Владимир Урумов остана четвърти с 282 кг.
В изхвърлянето българите спечелиха два медала, като Стилян Гроздев бе грабна златото с резултат от 135 кг. Владимир Урумов не успя в стартовите 125, но след това премина с успех през 127 и 130 кг, което бе достатъчно за бронз в движението.
В изтласкването Стилян зае втора позиция, като не успя да отговори на силната финална атака на шампиона Шота Мишвелидзе от Грузия, събрал двубой 299 кг.
Трети в крайното класиране е румънецът Йонут Илие с един кг повече от Владо Урумов.

Това е втори медал в двубоите за България на Европейското в Румъния след като в първия ден от надпревартата сливналийката Даниела Пандова грабна бронза при най-леките със 165 кг.
Общо в отделните упражнения вече имаме 6 отличия - златен, два сребърни и три бронзови медала.

Тази вечер на Европейското в Букурещ България се представя само с един състезател. Диян Минчев ще се включи в надпреварата на кат. 69 кг от 20.36 ч. българско време.