karate_Grifon_17За Европейско първенство се подготвя Деница Кабаджова,  една от най-добрите състезателки по карате на Сливен в последните години. 14-годишната каратека на СК „Грифон” ще представи страна на предстоящата през април надпревара по Шотокан Карате-До на SKDUN (Shotokan Karate-Do of United Nations) в Полша.

Възпитаничката на треньорите Антон и Теодора Въндеви има опит на Европейско първенство, като е печелила отличия. По-малката й съотборничка Преслава Добрева също притежава отличия,  но от Европейски купи и сега в Полша, отново ще вземе участие в Европейска купа по Шотокан Карате-До, защото възрастта й позволява надпревари в ученическите степени /бял, жълт, оранжев, зелен и син колан/, поясни треньорът Антон Въндев.

Деница Кабаджова е ученичка в ППМГ „Добри Чинтулов” Сливен. Шампион е за възрастовата си група, притежава кафяв колан и се бори с травмите, за да се справи с конкуренцията в предстоящото предизвикателство.
Националният отбор на страната е на централизирана подготовка, като Деница пропуска лагера, за да тренира индивидуално. Тя ще замине за Полша непосредствено преди Европейското, което е от 13 до 15 април. И в това си издание първенството ще бъде предшествано от Европейска купа, където могат да се включат желаещите малки каратисти от всички европейски страни, стига да могат да покрият разходите си за участие.