Cveten_kamerton_18И тази година Сливен беше домакин на Националния конкурс ,,Цветен камертон” 2018, който се проведе в два дни в зала ,,Сливен”. Участваха над 70 деца от различни градове на България, разпределени в няколко възрастови групи.

Конкурсът традиционно се състоя в дните около Цветница. Основната му цел е да  стимулира и подкрепя младите изпълнители и да им даде възможност да се изявят в областта на популярната музика.

Първата група е за деца от 5 до 8 години, втората - от 9 до 11, третата - от 12 до 14 и четвъртата възрастова група - от 15 до 17 години.

Изпълненията на участниците бяха оценявани от звездно жури с председател композиторът  Хайгашод Агасян. Членове на журито бяха певиците Теди Кацарова, Нора Караиванова и композиторът Светослав Лобошки.

В първа възрастова група Мартин Сиромахов от град Русе спечели първо място. На второ място се класира Александра Николова от град Ямбол, а на трето – Християна Колева от Стара Загора.

Във втора възрастова група първото място завоюва Кристиян Налбантов от град Поморие. Награда за второ място получи Александра Георгиева от град Бургас. Анелия Налбантова от град Поморие взе награда за трето място.

В трета възрастова група наградата за първо място беше връчена на Иван Едрев от Сливен. На второ място се класира Теодор Палазов от Стара Загора, на трето – Росита Танева от Стара Загора.

В четвърта възрастова група първото място беше отредено на Павел Палазов от Стара Загора. Награда за второто място взе Гергана Узунова от Сливен. На трето място се класира Никол Николова от град Ямбол.

Павел Палазов от Стара Загора получи специалната награда на певицата Теди Кацарова, която и тази година беше част от журито. Той ще направи в студио звукозапис на песен по негов избор.

 

„Скъпи деца, Вие бяхте чудесни през тези два дни. Пожелавам Ви и занапред да продължавате да се усъвършенствате и да изпълнявате със същия плам великолепните ни български песни. Не забравяйте, че там където думите са безсилни, идва силата на музиката. Нека тя да бъде Ваше вдъхновение и пътеводна светлина“, каза при връчването на голямата награда „Цветен камертон“ заместник-кметът ,,Хуманитарни дейности” Пепа Чиликова. Призът спечели Ивана Балдъркова от град Свищов.

 

Сред официалните гости бяха председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев, заместник-председателят на Общински съвет Деян Дечев и заместник-областният управител Камен Костов.

 

Организатори на конкурса са Община Сливен, ЦПЛР - Детски комплекс - Сливен, Военен клуб - Сливен и Школа за поп и рок изпълнители „Ритъм“ при Военен клуб - Сливен.