7087861Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с медалистите от Европейското първенство по бокс за мъже и жени до 22 години, треньорите на националните отбори и президента на Българската федерация по бокс Красимир Инински.

Нашите представители спечелиха четири отличия от шампионата в Румъния.

Шампиони станаха Даниел Асенов (52 кг) и Мелис Йозунова (69 кг), а с бронзови медали се окичиха Боян Асенов (56 кг) и Еми-Мари Тодорова (48 кг).

Министър Кралев награди с почетни медали на ММС призьорите и треньорите на националните отбори Жоел-Солер Арате (мъже) и Фикрет Ереджебов (жени), както и помощниците им Валентин Поптолев и Веселин Тодоров.

„Поздравявам за доброто представяне нашите боксьори и ръководството на федерацията, която е една от най-успешните български федерации през последните години“, заяви министърът. Той припомни, че боксът и борбата са завоювали най-много медали за България от световни и европейски първенства във всички възрастови групи през 2017 г.

От името на Българската федерация по бокс Красимир Инински изрази благодарност към министъра за подкрепата при обезпечаването на подготовката на националните отбори и за добрата комуникация с ММС.

„Успехите от европейското първенство до 22 години са доказателство, че когато се инвестира в младите спортисти, резултатите не закъсняват. Много е важно да се обръща внимание на подрастващите. Във всяка една възрастова група имаме по едно ядро много ярки таланти. Трябва да ги убедим, че искат и могат да станат големи звезди. Аз вярвам, че догодина ще имаме много по-силен мъжки и женски отбор, за да представяме достойно България“, каза Инински.

През тази година на женския ни национален тим предстоят Световно и Европейско първенство, а мъжете ще участват в мачове от Световните боксови серии.