volej_unoshi18Волейболните ни национали до 18 г. запазиха шансове за класиране във финалната четворка на Европейското първенство в Чехия и Словакия. Това стана, след като Турция победи домакините от Чехия, а момчетата на селекционера Пламен Христов се наложиха над Турция 3:0 (22, 22, 29) в последната си среща от Група I на турнира.

"Лъвчета" са на 2-ро място във временното класиране с 3 победи, 2 загуба и 7 точки, което ще ги класира за полуфиналите на шампионата на Стария континент. За да продължи обаче България трябва да чака помощ от Германия. Бундестимът е сигурен полуфиналист и победител в групата след 4 победи от 4 мача и 10 точки момента.

Нашите трябва да се надяват, че германците ще играят феърплей срещу Чехия в последния мач от групата тази вечер, за да продължат напред на полуфиналите. В противен случай за финалната четворка ще се класират чехите, а България ще спори за разпределение на местата от 5-о до 8-о.

Над всички за българския тим бе Денис Карягин със 17 точки (1 блок и 55% ефективност в атака) за победата. Също със 17 точки (3 блока, 1 ас и 42% ефективност в атака) за отбора на Турция завърши Каан Гюрбюз.