Voenen_stadion_SlivenКъм този момент няма инвестиционни намерения от Спортен клуб или друга организация за ползване на Военния стадион, обяви кметът Стеван Радев. Той посочи, че все пак се водят разговори в тази посока.

„На съоръжението приключи окосяването на тревата. Предстои теренът да бъде обезпаразитен срещу кърлежи", каза още  кметът.

Предвид, че стадион „Хаджи Димитър” е на даден на концесия и там ползването на базата се определя от концесионера, то футболните турнири от ученическия спорт, организирани от Общината, се играят на Военния стадион.

„Гражданите могат да спортуват спокойно на съоръжението”, успокояват от Общинско предприятие „Озеленяване“.

Припомням, че преди 4 години, предходното местно управление внесе в Министерството на младежта и спорта апликационна форма за нов инвестиционен проект за над 2 милиона лева.
Желанието тогава беше, средствата да се използват за реконструкцията и изграждането на спортна база на Военения стадион в града под Сините камъни, който от 2012 година вече е общинска собственост и оттогава е с ново наименование - стадион „Академик”, без това да има гласност.

По проекта, който така и не се осъществи, стадионът трябваше да бъде обособен за игри с място за футбол, баскетбол, волейбол, ръгби и плувен басейн.